Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen werken door het opvangen van zonne-energie en het omzetten van deze energie in elektriciteit.
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
De voordelen zijn vermindering van energiekosten, vergroening van de energievoorziening, verhoging van de waarde van de woning, en bijdrage aan de vermindering van CO2-uitstoot.
Hoeveel panelen heb ik nodig?
Het aantal panelen dat u nodig heeft, hangt af van uw specifieke energiebehoeften, het beschikbare dakoppervlak en de efficiëntie van de panelen.
Is het rendement van zonnepanelen beïnvloed door het weer?
Ja, de hoeveelheid opgewekte energie wordt beïnvloed door de hoeveelheid beschikbare zonlicht en weersomstandigheden.
Is er onderhoud nodig voor zonnepanelen?
Nee, zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en hebben een levensduur van meer dan 25 jaar.
Kunnen zonnepanelen worden gebruikt bij bewolkt weer?
Ja, zonnepanelen kunnen ook energie opwekken bij bewolkt weer, hoewel het rendement lager is dan bij helder weer.
Wat doet een omvormer?
Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom die door zonnepanelen wordt gegenereerd omzet naar wisselstroom, die geschikt is voor gebruik in huis en bedrijven. Hierdoor wordt het mogelijk om het opgewekte zonne-energie direct te gebruiken of op te slaan in een accu voor later gebruik.
Wat is het verschil tussen een serieschakeling en een parallelschakeling?
In een serieschakeling zijn de zonnepanelen op een na elkaar geschakeld, en de stroom stroomt door elke volgende zonnepaneel. Hierdoor wordt de spanning van elk volgend zonnepaneel toegevoegd aan de vorige. Dit is nuttig als het systeem de hogere spanning nodig heeft, maar de totale hoeveelheid stroom blijft hetzelfde.
Wat is het verschil tussen een serieschakeling en een parallelschakeling?
In een serieschakeling zijn de zonnepanelen op een na elkaar geschakeld, en de stroom stroomt door elke volgende zonnepaneel. Hierdoor wordt de spanning van elk volgend zonnepaneel toegevoegd aan de vorige. Dit is nuttig als het systeem de hogere spanning nodig heeft, maar de totale hoeveelheid stroom blijft hetzelfde. In een parallelschakeling zijn de zonnepanelen parallel met elkaar geschakeld, en de stroom stroomt door elke zonnepaneel apart. Hierdoor blijft de spanning hetzelfde, maar neemt de totale hoeveelheid stroom toe. Dit is nuttig als het systeem de grotere hoeveelheid stroom nodig heeft, maar de spanning gelijk blijft.
Moet je zonnepanelen schoonmaken?
Ja, het is aan te bevelen om regelmatig de zonnepanelen schoon te maken, omdat stof, vuil en andere verontreinigingen de prestaties van de panelen kunnen beïnvloeden en de opbrengst kunnen verminderen. Hoe vaker je ze schoonmaakt, hoe beter ze kunnen presteren. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel stof en vuil, en in gebieden met veel regen, waardoor de panelen nat worden en vuil en stof blijven plakken. Over het algemeen wordt aangeraden om de panelen minimaal twee keer per jaar te wassen.

Laadpalen

Waarom zou ik kiezen voor een eigen laadpaal?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een eigen laadpaal:

Gemak: Een eigen laadpaal betekent dat je altijd toegang hebt tot oplaadmogelijkheden, zonder dat je afhankelijk bent van openbare laadpunten. Je hoeft dus niet te wachten totdat een openbare laadpaal vrij is.

Snelheid: Een eigen laadpaal laadt meestal sneller dan een openbaar laadpunt, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het opladen van je voertuig.
Flexibiliteit: Met een eigen laadpaal kun je zelf bepalen wanneer je wilt opladen, waardoor je meer flexibiliteit hebt in je planning en gebruik van je voertuig.

Milieuvriendelijk: Door je eigen voertuig op te laden met zonne-energie, ben je in staat om te profiteren van de voordelen van hernieuwbare energie en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Besparen: Een eigen laadpaal kan op de lange termijn goedkoper zijn dan het regelmatig gebruiken van openbare laadpunten. Bovendien bespaar je geld.

Is elektrisch laden duurzaam?
Elektrisch laden wordt vaak beschouwd als een duurzame oplossing, omdat het wordt aangedreven door elektriciteit die grotendeels door hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen, wordt opgewekt. Het vermindert ook de afhankelijkheid van verbrandingsmotoren en vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor het bijdraagt aan een beter milieu. Echter, de duurzaamheid van elektrisch laden is afhankelijk van de herkomst van de elektriciteit die wordt gebruikt.

Airco

Hoe werkt airconditioning?
Airconditioning werkt door warmte uit de binnenruimte te verplaatsen naar de buitenruimte. Hierbij wordt een koelmiddel door een compressor aangedreven en gecondenseerd tot een vloeistof. Deze vloeistof onttrekt warmte aan de binnenruimte en transporteert deze naar de buitenruimte, waar het koelmiddel weer verdampt. Dit proces blijft zich herhalen totdat de gewenste temperatuur is bereikt.
Hoe regel ik de temperatuur en luchtvochtigheid in mijn huis of bedrijf met airconditioning?
De temperatuur en luchtvochtigheid in huis of bedrijf kunnen geregeld worden met airconditioning door het instellen van de gewenste temperatuur en luchtvochtigheid op de thermostaat van het airconditioningsysteem. Dit stelt het systeem in staat om de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte automatisch te regelen tot de gewenste waarden. Het is ook mogelijk om de bediening van de airconditioning via een app te regelen.
Is airconditioning slecht voor het milieu?
Het is belangrijk om te overwegen hoe de airconditioner wordt gebruikt en om het juiste type te kiezen dat past bij uw specifieke behoeften en het milieu. Onze airconditioners, zijn uitgerust met energie-efficiënte technologieën en vaak in combinatie aangelegd met groene energiebronnen, en kunnen daarom echter zeer milieuvriendelijk zijn.

Elektra

Waarom is vervanging of uitbreiding van mijn groepenkast nodig?
Er zijn verschillende redenen waarom vervanging of uitbreiding van een groepenkast nodig kan zijn, waaronder: -De groepenkast is oud en verouderd en voldoet niet meer aan de huidige normen en regels -Er is meer vermogen nodig in het huis of bedrijf door bijvoorbeeld nieuwe apparatuur of uitbreiding van de woning -Er zijn te weinig groepen aanwezig waardoor er overbelasting ontstaat -De groepenkast is beschadigd door bijvoorbeeld een stroomstoring of veroudering.
Wat zijn de voordelen van vervanging of uitbreiding van mijn groepenkast?
De voordelen van vervanging of uitbreiding van uw groepenkast kunnen onder andere zijn:
  • Verbetering van de elektrische veiligheid in uw huis of bedrijf
  • Verbetering van de energie-efficiëntie en -prestatie
  • Toename van het vermogen van uw elektrische installatie
  • Verbetering van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw elektrische installatie
  • Mogelijkheid om nieuwe elektrische apparaten of apparatuur aan te sluiten
  • Mogelijkheid om verouderde en/of gebrekkige onderdelen te vervangen
  • Verbetering van de esthetiek van uw elektrische installatie.
Moet ik een professionele elektricien inhuren voor de installatie van een inductiekookplaat?
Ja, het is aanbevolen om een professionele elektricien in te huren voor de installatie van een inductiekookplaat. Elektriciens hebben de juiste kennis en ervaring om de installatie snel, efficiënt en veilig uit te voeren, en zijn verzekerd voor eventuele schade die zij tijdens de installatie veroorzaken.
Hoe ontstaat kortsluiting?
Kortsluiting ontstaat wanneer twee elektrische draden of componenten elkaar onbedoeld verbinden, waardoor een directe en ongewenste elektrische stroomcircuit ontstaat. Hierdoor kan er een overbelasting van stroom optreden, wat kan leiden tot een oververhitting en uiteindelijk tot een brand. Het is belangrijk om kortsluiting te voorkomen door goed onderhoud van elektrische installaties en het naleven van de veiligheidsnormen en -voorschriften.